Repair Café wereldwijd fenomeen, óók in Gooise Meren

   In ruim tien jaar tijd is repareren bij het Repair Café uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Het allereerste Repair Café startte in 2009. Nu, dertien jaar later zijn er meer dan 2500 repair cafés in 40 landen. Er worden wereldwijd 540.000 reparaties per jaar uitgevoerd. Het principe is simpel. Mensen komen met hun kapotte spullen langs, lokale vrijwilligers stellen een diagnose en leggen uit wat het euvel is. Door reparatie kunnen in 70% van de gevallen de spullen weer gebruikt worden. Hierdoor is er minder afval en bespaar je op je uitgaven.

Voor een kleine reparatie aan een sieraad kun je óók bij ons terecht.

In Gooise Meren wordt al tien jaar gerepareerd. Sinds 2012 is Repair Café Bussum actief en de collega’s in Naarden sinds 2016. Beide trekken maandelijks veel bezoekers en hebben inmiddels duizenden reparaties uitgevoerd. Besparen staat enorm in de belangstelling en we gaan ervan uit dat de maandelijkse bijeenkomsten alleen maar drukker zullen worden.

Voor het Repair Café staat niet alleen duurzaamheid centraal, ook het sociale aspect en het behoud en overdracht van reparatiekennis is belangrijk.
Landelijk worden reparateurs het meest met huishoudelijke apparaten geconfronteerd, zoals stofzuigers, strijkbouten en koffiemachines. Maar ook elektrisch (tuin)gereedschap en audioapparatuur geven wij vaak een tweede leven. Het plakken van een lekke fietsband is een klusje dat je ook zelf kunt. We willen je het graag leren! Kom voor andere eenvoudige defecten aan je fiets ook gerust langs.
Voor iets heel simpels, als het aanzetten van een knoop of het rijgen van een ketting, zijn bezoekers ook welkom. In Bussum is er voor de reparatie van sieraden zelfs een gespecialiseerde vrijwilliger, Dorien, die ook het komende Repair Café voor u klaar zit.

Repair Café Bussum: elke 2e zaterdag van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *